Stress management

Stress relievers: Tips til at tæmme stress

Stress komme til dig? prøve nogle af disse tips til stress relief.

Er stress gør dig frustreret og irritabel? Stress relievers kan bidrage til at genoprette ro og afklarethed til dit kaotiske liv. Du behøver ikke at investere en masse tid eller tanke i stress relievers. Hvis din stress er at komme ud af kontrol, og du har brug for hurtig nødhjælp, så prøv en af ​​disse tips.

Bliv aktiv

Næsten enhver form for fysisk aktivitet kan fungere som en stress reliever. Selv hvis du ikke er en atlet, eller du er ude af form, motion er stadig en god afstressende.

Fysisk aktivitet pumper op din feel-good endorfiner og andre naturlige neurale kemikalier, der kan forbedre din følelse af velvære. Motion også genfokuserer dit sind om din krops bevægelser, forbedre dit humør og hjælpe dagens irritationer blegne. Overveje at gå, jogging, havearbejde, rengøring, cykling, svømning, vægtløftning eller noget andet, der får dig aktiv.

Laugh mere

En god sans for humor kan ikke helbrede alle lidelser, men det kan hjælpe du føler dig bedre, selvom du nødt til at tvinge en falsk latter gennem din surhed. Når du griner, er det ikke kun letter din mentale belastning, men også medfører positive fysiske ændringer i din krop. Latter brande op og derefter køler ned din stress respons. Så læse nogle vittigheder, fortælle nogle vittigheder, se en komedie eller hænge ud med dine sjove venner.

Slut med andre

Når du er stresset og irritabel, kan dit instinkt være at ombryde dig selv i en kokon. I stedet nå ud til familie og venner og gøre sociale forbindelser.

Social kontakt er en god afstressende fordi det giver distraktion, giver støtte og hjælper dig med at tolerere livets op-og nedture. Så tag en kaffepause med en ven, email en slægtning, eller besøge dit sted for tilbedelse. Fik mere tid? Overvejer frivilligt arbejde for en velgørende gruppe, og hjælpe dig selv og samtidig hjælpe andre.

Hævde dig

Du vil måske gøre det hele, men du kan ikke, i hvert fald ikke uden at betale en pris. At lære at sige nej eller være villig til at uddelegere kan hjælpe dig med at administrere din to-do liste, og din stress.

Stress management. Stress relievers: tips til at tæmme stress.
Stress management. Stress relievers: tips til at tæmme stress.

Sige ja kan synes som en nem måde at holde fred, forebygge konflikter og få jobbet gjort rigtigt. Men det kan faktisk give dig intern konflikt, fordi dine behov, og dem af din familie kommer i anden, hvilket kan føre til stress, vrede, bitterhed og endda ønsket om at hævne. Og det er ikke en meget rolig og fredelig reaktion.

Se også

Stress relievers: Tips til at tæmme stress

Prøv yoga

Med sin serie af stillinger og kontrolleret åndedrætsøvelser, er yoga en populær afstressende. Yoga samler fysiske og mentale discipliner for at opnå fred i krop og sind, hjælper dig slappe af og håndtere stress og angst. Prøv yoga på egen hånd eller finde en klasse - kan du finde klasser i de fleste samfund. Hatha yoga, i særdeleshed, er en god afstressende på grund af sin langsommere tempo og lettere bevægelser.

Få nok søvn

Stress giver ofte sove hive-ho. Når du har for meget at gøre - og for meget at tænke på - din søvn lider. Men søvn er det tidspunkt, hvor din hjerne og krop genopladning.

Og kvaliteten og mængden af ​​søvn, du får påvirker dit humør, energi niveau, koncentration og overordnede funktion. Hvis du har søvn problemer, så sørg for at du har en rolig, afslappende sengetid rutine, lytte til beroligende musik, lægge ure væk, og holde sig til en konsekvent tidsplan.

Hold en dagbog

Nedskrive dine tanker og følelser kan være en god overgang til ellers indestængte følelser. Må ikke tænke på hvad du skal skrive - bare lad det ske. Skriv hvad der kommer til sindet. Ingen andre har brug for at læse den, så du skal ikke stræbe efter perfektion i grammatik og stavning. Bare lad dine tanker flow på papiret - eller på computerskærmen. Når du er færdig, kan du smide ud af, hvad du skrev, eller gemme den til at reflektere over senere.

Få musikalsk og være kreative

Lytte til eller spille musik er en god afstressende, fordi det giver en mental distraktion, reducerer muskelspændinger og nedsætter stress hormoner. Skru op for lyden og lad dit sind blive absorberet af musikken.

Hvis musik ikke er dine ting, vende din opmærksomhed til en anden hobby, du nyder, såsom havearbejde, syning, skitsering - noget, der kræver, at du fokusere på, hvad du laver i stedet for hvad du tror, ​​du bør gøre.

Søge rådgivning

Såfremt nye stressfaktorer er udfordrende din evne til at klare, eller hvis egenomsorg foranstaltninger bare ikke lindre din stress, kan du blive nødt til at kigge efter forstærkninger i form af terapi eller rådgivning. Terapi kan også være en god idé, hvis du føler dig overvældet eller fanget, hvis du bekymre dig for meget, eller hvis du har problemer med at udføre daglige rutiner eller møde ansvar på arbejdspladsen, hjemme eller i skolen. Professionelle rådgivere eller terapeuter kan hjælpe dig med at identificere kilder til din stress og lære nye coping værktøj.

Se også