Stress management

Stress basics

Stress er en normal psykisk og fysisk reaktion på de stadigt stigende krav i livet. Undersøgelser viser, at de fleste europæere oplever udfordringer med stress på et tidspunkt i løbet af året. Når man ser på årsagerne til stress, så husk, at din hjerne kommer hardwired med et alarmsystem til din beskyttelse. Når din hjerne opfatter en trussel, det signalerer din krop til at frigive en byge af hormoner til brændstof din evne til et svar. Det er blevet kaldt den "kæmp-eller-flygt" respons. Når truslen er væk, er din krop beregnet til at vende tilbage til en normal afslappet tilstand. Desværre nonstop stress i det moderne liv betyder, at dit alarmsystem sjældent slukker.

Derfor er stress management er så vigtig. Stress management giver dig en række værktøjer til at nulstille dit alarmsystem. Uden stress management, din krop alt for ofte er altid i højeste beredskab. Over tid fører høje niveauer af stress til alvorlige sundhedsproblemer. Må ikke vente, indtil stress har en negativ indvirkning på dit helbred, parforhold eller livskvalitet. Start med at øve en række stress management teknikker i dag.

Se også

Stress relief

Kender du nogen, der ikke på tidspunkter stresset i disse dage? Tempoet i det moderne liv gør stresshåndtering en nødvendig færdighed for alle. Mange mennesker jonglere flere opgaver, arbejde, hjem liv, forældreadfærd og relationer. At lære at identificere problemer og implementere løsninger er nøglen til en vellykket stress reduktion.

Det første skridt i en vellykket afstresning er at beslutte at foretage en ændring i, hvordan du håndtere stress. Det næste skridt er at identificere din stress udløser. Nogle årsager til stress er indlysende - job pres, problemer i parforholdet eller finansielle vanskeligheder. Men daglige besvær og krav, såsom pendling, arrangere dagpleje eller blive overcommitted på arbejdet, kan også bidrage til dit stress-niveau. Positive begivenheder kan også være stressende. Hvis du blev gift, begyndte et nyt job og købt et nyt hus i samme år, kunne du have et højt stress-niveau. Mens negative begivenheder generelt er mere stressende, skal du sørge for også vurdere positive forandringer i dit liv.

Når du har identificeret din stress udløser, kan du begynde at tænke på strategier for at håndtere dem. Undertiden løsning kan være lige så nemt som at slukke tv'et, når aftenen nyheder er for smerteligt. Eller når du kan ikke undgå en stressende situation, så prøv brainstorming måder at reducere irritation faktor. Og føler ikke, at du er nødt til at finde ud af det hele på egen hånd. Søge hjælp og støtte fra familie og venner. Du kan spørge dem, hvad stress-relief teknikker har fungeret godt for dem. Og mange mennesker gavn af daglig praksis af stress reduktion teknikker, såsom mindfulness, tai chi, yoga, meditation eller at være i naturen.

Stress vil ikke forsvinde fra dit liv. Og stresshåndtering er ikke en overnight kur. Men med praksis, kan du lære at håndtere din stress-niveau og øge din evne til at klare livets udfordringer.

Se også

Afspændingsteknikker

Stress management. Afspændingsteknikker.
Stress management. Afspændingsteknikker.

Afslapning teknikker er en væsentlig del af stresshåndtering. Hvis du er en overachiever kan du sætte afslapning lavt på din prioriteringsliste. Må ikke shortchange selv. Der er aktive måder at opnå afslapning. Afslapning er uvurderligt for at bevare dit helbred og velvære, og reparation af vejafgift, at stress tager på dit sind og krop.

Næsten alle kan nyde godt af at lære afspændingsteknikker. Afspændingsteknikker hjælpe med at bremse din vejrtrækning og at fokusere din opmærksomhed på her og nu. Begrebet nyde øjeblikket, vi lever i, snarere end at blive bekymret for, hvad der kunne ske i fremtiden. Fælles afspændingsteknikker omfatter meditation, mindfulness, tai chi og yoga. For en mere aktiv tilgang, kan gå udendørs eller deltage i en sportslig idrætsaktivitet være afslappende.

Det er ligegyldigt, hvilken lempelse teknik, du vælger. Hvad der betyder noget er, at du vælger en teknik, der virker for dig og at du øver dig i at opnå afslapning regelmæssigt.

Se også