Is hovedpine

Definition

Is hovedpine er korte, knivstikkeri hovedpine, der kan ske, når du spiser eller drikker noget koldt. Ice pops, sjappet frosne drinks, is og andre kolde fødevarer og drikkevarer kan have den samme "brain-freeze"-effekt.

Men der er gode nyheder. De fleste is hovedpine er væk i den tid det ville tage dig at sige deres medicinske navn - ". Hovedpine tilskrives indtagelse eller indånding af en kold stimulus"

Symptomer

Is hovedpine symptomer omfatter:

  • Skarp, stikkende smerter i panden
  • Smerte at toppe omkring 30 til 60 sekunder efter det begynder
  • Smerter, der sjældent varer længere end fem minutter

Hvornår skal se en læge
Fordi is hovedpine gå væk på egen hånd kort efter de starter, er der ingen grund til at se en læge.

Årsager

Is hovedpine er forårsaget af koldt materiale bevæger sig på tværs af taget af din mund og bagsiden af ​​din hals, som det sker, når du spiser is hurtigt, eller slurk en kold drink. Forskerne er stadig usikker på den nøjagtige mekanisme, der forårsager denne smerte.

Én teori foreslår, at den kolde fødevarer eller drikkevarer kan midlertidigt ændre blodgennemstrømningen i hjernen, der forårsager en kort hovedpine. Nogle forskere har mistanke om, at smerten bliver henvist fra munden til dit hoved via trigeminusnerven, der leverer sensorisk information fra ansigtet og mund til hjernen.

Risikofaktorer

Is hovedpine kan påvirke nogen. Men du kan være mere modtagelige for is hovedpine eller have mere-alvorlige is hovedpine, hvis du er tilbøjelig til migræne. Den hovedpine kan også være mere udbredt blandt mennesker med en historie af hovedskader.

Behandlinger og medicin

Is hovedpine behøver ikke behandling. Typisk, smerten forsvinder hurtigt efter den kolde mad eller drikke synkes.

Forebyggelse

For at undgå is hovedpine, så prøv at spise kolde fødevarer og drikke kolde drikke langsomt. Den eneste måde at helt undgå at få en is hovedpine er at undgå den kolde mad eller drikke, der forårsager dem.