Højt kolesteroltal

Definition

Kolesterol er en voksagtig substans, der er fundet i de fedtstoffer (lipider) i blodet. Mens din krop har brug for kolesterol til at fortsætte opbygningen af ​​sunde celler, der har højt kolesteroltal kan øge din risiko for hjertesygdomme.

Når du har højt kolesteroltal, kan du udvikle fedtaflejringer i blodkarrene. Til sidst, disse indskud gør det vanskeligt for nok blod til at flyde gennem dine arterier. Dit hjerte ikke kan få så meget ilt-rige blod som den har brug for, hvilket øger risikoen for et hjerteanfald. Nedsat blodgennemstrømning til hjernen kan forårsage et slagtilfælde.

Højt kolesterol (hyperkolesterolæmi) kan nedarves, men det er ofte et resultat af usund livsstil valg, og dermed forebygges og behandles. En sund kost, regelmæssig motion og nogle gange medicin kan gå en lang vej mod at reducere højt kolesteroltal.

Se også

Symptomer

Højt kolesteroltal har ingen symptomer. En blodprøve er den eneste måde at opdage høje kolesteroltal.

Højt kolesterol. Low-density lipoprotein (LDL).
Højt kolesterol. Low-density lipoprotein (LDL).

Hvornår skal se en læge
Spørg din læge til en baseline kolesterol-test i en alder 20, og derefter har dit kolesterol testes igen mindst hvert femte år. Hvis dine testresultater ikke er inden for ønskværdige intervaller, kan din læge anbefale hyppigere målinger. Din læge kan også foreslå, at du har hyppigere tests, hvis du har en familie historie med højt kolesteroltal, hjertesygdomme eller andre risikofaktorer, såsom rygning, diabetes eller forhøjet blodtryk.

Se også

Årsager

Kolesterol er gennemført dit blod, der er knyttet til proteiner. Denne kombination af proteiner og kolesterol kaldes en lipoprotein. Du har måske hørt om de forskellige typer af kolesterol, baseret på, hvad type kolesterol lipoprotein bærer. De er:

 • Low-density lipoprotein (LDL). LDL eller "dårlige" kolesterol transporterer kolesterol partikler i hele kroppen. LDL-kolesterol hober sig op i blodårerne, hvilket gør dem hårde og smalle.
 • Meget low-density lipoprotein (VLDL). Denne type lipoprotein indeholder den mest triglycerider, en type fedt, der er knyttet til proteiner i blodet. VLDL-kolesterol gør LDL-kolesterol større i størrelse, der forårsager blodkarrene til at indsnævre. Hvis du tager kolesterolsænkende medicin, men har en høj VLDL plan, kan du brug for yderligere medicin til at sænke dit triglycerider.
 • High-density lipoprotein (HDL). HDL eller "god" kolesterol opfanger overskydende kolesterol og tager det tilbage til din lever.

Faktorer inden for din kontrol - såsom inaktivitet, fedme og usund kost - bidrager til høje LDL-kolesterol og lavt HDL-kolesterol. Faktorer uden for din kontrol, kan spille en rolle, også. For eksempel kan din genetiske makeup holde cellerne i at fjerne LDL kolesterol fra blodet effektivt, eller få din leveren til at producere for meget kolesterol.

Se også

Risikofaktorer

Du er mere tilbøjelige til at have højt kolesteroltal, der kan føre til hjertesygdomme, hvis du har nogen af ​​disse risikofaktorer:

 • Rygning. Cigaretrygning skader væggene i dit blodkar, hvilket gør dem tilbøjelige til at akkumulere fede indskud. Rygning kan også sænke dit niveau af HDL eller "god" kolesterol.
 • Fedme. Har et body mass index (BMI) på 30 eller derover sætter dig i risiko for højt kolesteroltal.
 • Dårlig kost. Fødevarer, der er højt kolesterol, såsom rødt kød og fuldfed mejeriprodukter, vil øge din total kolesterol. Spise mættet fedt, der findes i animalske produkter, og transfedtsyrer, som findes i nogle kommercielt bagt cookies og kiks, også kan hæve dit kolesteroltal.
 • Mangel på motion. Motion hjælper øge din krops HDL "gode" kolesterol og samtidig sænke dit LDL "dårlige" kolesterol. Ikke får nok motion sætter dig i risiko for højt kolesteroltal.
 • Højt blodtryk. Øget pres på din arterie vægge skader dit arterier, som kan fremskynde ophobning af fede indskud.
 • Diabetes. Højt blodsukker bidrager til højere LDL-kolesterol og lavere HDL-kolesterol. Højt blodsukker skader også foring af blodårerne.
 • Familie historie hjertesygdom. Hvis en forælder eller søskende udviklet hjertesygdom før alder 55, højt kolesteroltal placerer dig på en større risiko end gennemsnittet for at udvikle hjertesygdom.

Se også

Komplikationer

Højt kolesteroltal kan forårsage åreforkalkning, en farlig ansamling af kolesterol og andre aflejringer på væggene i dit arterier. Disse indskud (plaques) kan nedsætte blodgennemstrømningen gennem dine arterier, som kan medføre komplikationer, såsom:

 • Brystsmerter. Hvis arterierne, der forsyner dit hjerte med blod (kranspulsårerne) påvirkes, kan du have smerter i brystet (angina) og andre symptomer på koronararteriesygdom.
 • Hjerteanfald Hvis plaques tåre eller brud, en blodprop kan dannes ved plaque-ruptur site -. Blokere for strømmen af blod eller rev sig løs og sætte en arterie nedstrøms. Hvis blodtilførslen til en del af dit hjerte stopper, vil du have et hjerteanfald.
 • Stroke. Svarende til et hjerteanfald, hvis blodtilførslen til en del af din hjerne er blokeret af en blodprop, et slagtilfælde opstår.

Forberedelse til Deres udnævnelse

Hvis du tror du kan have forhøjet kolesterol, eller er bekymret for at have højt kolesteroltal på grund af en stærk familie historie, lave en aftale med din familie læge for at få dit kolesteroltal kontrolleret.

Fordi udnævnelser kan være kort, og fordi der ofte en masse jord til at dække, er det en god ide at være forberedt til din udnævnelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge.

Hvad du kan gøre

 • Vær opmærksom på eventuelle pre-udnævnelse restriktioner. På det tidspunkt, du foretager udnævnelsen, skal du huske at spørge, om der er noget du behøver at gøre på forhånd, såsom begrænse din kost. For en kolesterol test, vil du sandsynligvis nødt til at undgå at spise eller drikke noget (andet end vand) i ni til 12 timer, før blodprøven er taget.
 • Skriv ned nogen symptomer, du oplever. Højt kolesterol i sig selv ikke har nogen symptomer, men højt kolesteroltal er en risikofaktor for hjertesygdom. Lade din læge, hvis du har symptomer som smerter i brystet eller åndenød kan hjælpe din læge beslutte, hvor aggressivt din højt kolesteroltal skal behandles.
 • Skriv nede personlige oplysninger, herunder en familie historie med højt kolesteroltal, hjertesygdomme, slagtilfælde, forhøjet blodtryk eller diabetes, og eventuelle vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer, samt eksponering for andre hjerte-risici, såsom en personlig historie af rygning eller udsættelse for familiemedlemmer, der ryger (sekundær eksponering).
 • Lav en liste over alle lægemidler, samt eventuelle vitaminer eller kosttilskud, som du tager.
 • Tag et familiemedlem eller en ven med, hvis det er muligt. Nogle gange kan det være svært at opsuge alle de oplysninger, du i løbet af en udnævnelse. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt.
 • Vær forberedt på at drøfte din kost og motionsvaner. Hvis du ikke allerede udøve eller spise en sund kost, være klar til at tale med din læge om eventuelle udfordringer, du måske står over for at komme i gang.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.

Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For højt kolesteroltal, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Hvilke former for test skal jeg bruge?
 • Hvad er den bedste behandling?
 • Hvilke fødevarer skal jeg spise eller undgå?
 • Hvad er et passende niveau af fysisk aktivitet?
 • Hvor ofte skal jeg have en kolesterol-test?
 • Hvad er alternativerne til den primære metode, du foreslår?
 • Jeg har andre sundhedsmæssige forhold. Hvordan kan jeg bedst håndtere dem sammen?
 • Er der nogen begrænsninger, at jeg skal følge?
 • Skal jeg se en specialist?
 • Hvis jeg brug for medicin, er der en generisk alternativ til den medicin, du ordineres mig?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem?
 • Hvilke hjemmesider vil du anbefale at besøge?

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at stille spørgsmål under Deres udnævnelse til enhver tid, at du ikke forstår noget.

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan bestille tid til at gå over alle punkter, du ønsker at bruge mere tid på. Din læge kan spørge:

 • Har du har en familie historie med højt kolesteroltal, forhøjet blodtryk eller hjertesygdom eller slagtilfælde?
 • Hvad er din kost og motionsvaner ud?
 • Ryger du? Er du eller var du omkring andre rygere?
 • Har du haft en kolesterol-test før? Hvis ja, var, da din sidste test? Hvad var dit kolesteroltal?

Hvad du kan gøre i mellemtiden
Det er aldrig for tidligt at træffe sunde livsstilsændringer, såsom rygestop, spise sunde fødevarer og bliver mere fysisk aktive. Disse er de primære forsvar mod højt kolesteroltal og dens komplikationer, herunder hjerteanfald og slagtilfælde.

Test og diagnose

Forberedelse til din udnævnelse. Meget-low-density lipoprotein (VLDL).
Forberedelse til din udnævnelse. Meget-low-density lipoprotein (VLDL).

En blodprøve for at kontrollere kolesteroltallet - kaldes en lipid panel eller lipid profil - typisk rapporter:

 • Total kolesterol
 • LDL-kolesterol
 • HDL-kolesterol
 • Triglycerider - en type fedt i blodet

Til de mest præcise målinger, ikke spise eller drikke noget (andet end vand) i ni til 12 timer, før blodprøven er taget.

Tolkning tallene
Kolesteroltal måles i milligram (mg) af kolesterol pr deciliter (dl) af blod i Europa og visse andre lande. Canada og de fleste europæiske lande foranstaltning kolesterol i millimol (mmol) per liter (L) af blod. Overvej disse generelle retningslinjer, når du får din lipid panel (kolesterol test) resultaterne tilbage for at se om dit kolesterol falder i ideelle niveauer.

Total kolesterol
(USA og visse andre lande)
Total kolesterol *
(Canada og det meste af Europa)
Under 200 mg / dl Under 5,2 mmol / L Bedste
200-239 mg / dl 5,2-6,2 mmol / L Borderline high
240 mg / dl og derover Over 6,2 mmol / L Høj
LDL-kolesterol
(USA og visse andre lande)
LDL-kolesterol *
(Canada og det meste af Europa)
Under 70 mg / dl Under 1,8 mmol / L Bedst til mennesker med hjertesygdomme
Under 100 mg / dl Under 2,6 mmol / L Bedst til mennesker med risiko for hjertesygdomme
100-129 mg / dl 2,6-3,3 mmol / L Nær ideal
130-159 mg / dl 3,4-4,1 mmol / L Borderline high
160-189 mg / dl 4,1-4,9 mmol / L Høj
190 mg / dl og derover Ovenfor 4,9 mmol / L Meget høj
HDL-kolesterol
(USA og visse andre lande)
HDL-kolesterol *
(Canada og det meste af Europa)
Under 40 mg / dl (mænd)
Under 50 mg / dl (kvinder)
Under 1 mmol / L (mænd)
Under 1,3 mmol / L (kvinder)
Poor
50-59 mg / dl 1,3-1,5 mmol / L Bedre
60 mg / dl og derover Over 1,5 mmol / l Bedste
Triglycerider
(USA og visse andre lande)
Triglycerider *
(Canada og det meste af Europa)
Under 150 mg / dl Under 1,7 mmol / L Bedste
150-199 mg / dl 1,7-2,2 mmol / L Borderline high
200-499 mg / dl 2,3-5,6 mmol / L Høj
500 mg / dl og derover Ovenfor 5,6 mmol / L Meget høj

European Heart Association (AHA) anbefaler, at et triglycerid niveau på 100 mg / dl (1,3 mmol / l) eller lavere betragtes som "optimal". AHA siger, at det optimale niveau ville forbedre dit hjerte sundhed. Imidlertid AHA ikke anbefale lægemiddelbehandling for at nå dette niveau. I stedet for dem, der forsøger at sænke deres triglycerider til dette niveau, er livsstilsændringer såsom kost, vægttab og fysisk aktivitet fremmes. Det er fordi triglycerider normalt reagerer godt på kost-og livsstilsændringer.

* Canadiske og europæiske retningslinjer afviger lidt fra de amerikanske retningslinjer. Disse omregninger er baseret på amerikanske retningslinjer.

LDL mål er forskellige
Fordi LDL kolesterol er en stor risikofaktor for hjertesygdom, er det det vigtigste fokus i kolesterolsænkende behandling. Dit mål LDL nummer kan variere, afhængigt af din underliggende risiko for hjertesygdomme.

De fleste mennesker bør tilstræbe en LDL niveau under 130 mg / dl (3,4 mmol / l). Hvis du har andre risikofaktorer for hjertesygdom, kan dit mål LDL være under 100 mg / dl (2,6 mmol / l). Hvis du er en meget høj risiko for hjertesygdomme, kan du blive nødt til at sigte efter en LDL niveau under 70 mg / dl (1,8 mmol / l). I almindelighed er den lavere din LDL-kolesterol-niveau, jo bedre.

Du anses for at være en høj risiko for hjertesygdomme, hvis du:

 • Har haft et tidligere hjerteanfald eller slagtilfælde
 • Har arterie blokeringer i nakken (halspulsåren sygdom)
 • Har arterie blokeringer i dine arme eller ben (perifer arteriel sygdom)
 • Har kendt diabetes, der kræver behandling

Desuden kan to eller flere af følgende risikofaktorer også placere dig i den høje risikogruppe:

 • Smoking
 • Højt blodtryk
 • Lavt HDL-kolesterol
 • Familie historie tidlig hjertesygdom
 • Age ældre end 45, hvis du er en mand, eller ældre end 55, hvis du er en kvinde
 • Forhøjede lipoprotein (a), en anden type fedt (lipid) i blodet

Børn og kolesterol test
Børn så unge som 2 år kan have højt kolesteroltal, men ikke alle børn har brug for at blive screenet for højt kolesteroltal. Den Europæiske Academy of Pediatrics (AAP) anbefaler kolesterol test (fastende lipid panel) for alle børn i alderen 9 og 11. AAP anbefaler også screening for børn helt ned til 1, der har en kendt familie historie med højt kolesteroltal eller for tidlig koronararteriesygdom. Dit barns læge kan anbefale gentest, hvis dit barns første test viser, at han eller hun har normalt kolesteroltal.

Den europæiske Academy of Pediatrics anbefaler også test, hvis barnets familie historie for højt kolesteroltal er ukendt, men barnet har risikofaktorer for højt kolesteroltal, såsom fedme, forhøjet blodtryk eller diabetes.

Se også

Behandlinger og medicin

Livsstilsændringer, såsom motion og spise en sund kost er den første linje i forsvaret mod højt kolesteroltal. Men hvis du har lavet disse vigtige livsstilsændringer og din totale kolesterol - og især dit LDL kolesterol - er stadig højt, kan din læge anbefale medicin.

Det specifikke valg af medicin eller kombination af medicin afhænger af forskellige faktorer, herunder dine individuelle risikofaktorer, din alder, din nuværende sundhed og mulige bivirkninger. Almindelige valg omfatter:

 • Statiner Statiner -. Blandt de mest almindeligt ordineret medicin for at sænke kolesterol - blokerer et stof, din lever er nødt til at kolesterol. Dette forårsager din lever for at fjerne kolesterol fra blodet. Statiner kan også hjælpe din krop opsuget kolesterol fra bebyggede aflejringer på din arterie vægge, potentielt vende koronararteriesygdom. Valg omfatter atorvastatin (Lipitor), fluvastatin (Lescol), lovastatin (Altoprev, Mevacor), pravastatin (Pravachol), rosuvastatin (Crestor) og simvastatin (Zocor).
 • Bile-syre-bindende harpiks. Din lever bruger kolesterol til at gøre galdesyrer, et stof der er nødvendige for fordøjelsen. Den medicin colestyramin (Prevalite), colesevelam (Welchol) og colestipol (Colestid) lavere kolesterol indirekte ved at binde sig til galdesyrer. Dette beder din lever for at bruge overskydende kolesterol til at gøre mere galdesyre, hvilket reducerer niveauet af kolesterol i blodet.
 • Kolesterolabsorptionshæmmere. Din tyndtarmen absorberer kolesterol fra din kost og frigiver det ind i din blodbanen. Det stof ezetimibe (Zetia) hjælper med at reducere kolesterol i blodet ved at begrænse optagelsen af ​​kolesterol. Zetia kan anvendes i kombination med enhver af de statiner.
 • Kombination cholesterolabsorptionsinhibitor og statin. Kombinationen stof ezetimibe-simvastatin (Vytorin) nedsætter både absorptionen af kolesterol i din tyndtarmen og produktionen af kolesterol i leveren. Det er uvist, om Vytorin er mere effektiv til at reducere risikoen for hjertesygdom end at tage simvastatin af sig selv.

Medicin til høje triglycerider
Hvis du også har høje triglycerider, kan lægen ordinere:

 • Fibrater. Den medicin fenofibrat (Tricor) og gemfibrozil (Lopid) nedsætte triglycerider ved at reducere din leverens produktion af meget low-density lipoprotein (VLDL) kolesterol og ved at fremskynde fjernelsen af triglycerider fra blodet. VLDL-kolesterol indeholder hovedsagelig triglycerider.
 • Niacin. Niacin (Niaspan) falder triglycerider ved at begrænse din lever evne til at producere LDL og VLDL-kolesterol. Receptpligtige og over-the-counter niacin er tilgængelig, men recept niacin foretrækkes, da det har de mindst bivirkninger. Kosttilskud indeholdende niacin, der er tilgængelige over-the-counter er ikke effektive til at sænke triglycerider og kan skade din lever.
 • Omega-3 fedtsyrer kosttilskud. Omega-3 fedtsyrer kosttilskud kan hjælpe med at sænke dit kolesteroltal. Du kan tage over-the-counter kosttilskud, eller din læge kan ordinere Lovaza, en recept omega-3 fedtsyrer supplement, som en måde at sænke dit triglycerider. Disse kosttilskud kan tages med en anden kolesterolsænkende medicin, såsom et statin. Hvis du vælger at tage over-the-counter kosttilskud, få din læge OK først. Omega-3 fedtsyrer kosttilskud kan påvirke andre medicin du tager.

Tolerance varierer
Tolerance af medicin varierer fra person til person. De almindelige bivirkninger er muskelsmerter, mavesmerter, forstoppelse, kvalme og diarré. Hvis du beslutter at tage kolesterol medicin, kan din læge anbefale leverfunktionsprøver at overvåge medicin effekt på din lever.

Børn og kolesterol behandling
Kost og motion er den bedste indledende behandling for børn i alderen 2 år og ældre, der har forhøjet kolesterol eller der er overvægtige. Den Europæiske Academy of Pediatrics anbefaler også behandling med receptpligtig medicin, såsom statiner, for børn i alderen 8 og ældre, hvis et barn har et højt niveau af LDL-kolesterol. Men denne anbefaling er kontroversiel. De langsigtede virkninger af kolesterolsænkende lægemidler er ikke blevet grundigt undersøgt hos børn. Desuden er visse kolesterol medicin såsom niacin anbefales ikke til børn. På grund af uenigheden i det medicinske samfund om dette emne, så tal med dit barns læge om den bedste måde at sænke dit barns kolesterol.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Livsstilsændringer er afgørende for at forbedre dit kolesteroltal. For at bringe dine tal ned, tabe overskydende vægt, spise sunde fødevarer og øge din fysiske aktivitet. Hvis du ryger, holde op.

Tabe ekstra pounds
Overvægt bidrager til højt kolesteroltal. Miste endnu 5 til 10 pounds kan medvirke til at sænke total kolesterol niveauer. Start med at tage et ærligt blik på dine spisevaner og daglige rutine. Overvej dine udfordringer til vægttab - og måder at overvinde dem. Fastsætte langsigtede, bæredygtige mål.

Spis hjerte-sunde fødevarer
Hvad du spiser, har en direkte indvirkning på dit kolesteroltal. Faktisk kan en kost rig på fibre og andre kolesterolsænkende fødevarer hjælpe lavere kolesterol så meget som statin medicin for nogle mennesker.

 • Vælg sundere fedtstoffer. Mættet fedt og transfedt hæve din total kolesterol og LDL-kolesterol. Få ikke mere end 10 procent af dit daglige kalorier fra mættet fedt. Enkeltumættet fedt - findes i oliven, peanut og raps olie - er et sundere valg. Mandler og valnødder er andre kilder til sunde fedt.
 • Eliminer transfedtsyrer. Transfedtsyrer, der ofte findes i margariner og kommercielt bagt cookies, kiks og snack kager, er særligt dårligt for dit kolesteroltal. Ikke alene transfedtsyrer øger dine samlede LDL ("dårlige") kolesterol, men også sænke dit HDL ("god") kolesterol.

  Du har måske bemærket flere fødevareetiketterne nu markedsfører deres produkter som "trans fedtfri". Men stol ikke kun på denne etiket. I Europa, hvis en fødevare indeholder mindre end 0,5 gram transfedt en servering kan det være mærket transfedt-fri. Det lyder måske ikke som meget, men hvis du spiser en masse af fødevarer med en lille mængde af transfedt, kan det tilføje op hurtigt. I stedet læse ingredienslisten. Hvis en fødevare indeholder et delvist hydrogeneret olie, det er en trans fedt, og du skal kigge efter et alternativ.

 • Begræns dit kolesterol Aim for ikke mere end 300 milligram (mg) af kolesterol om dagen -. Eller mindre end 200 mg, hvis du har en hjertesygdom. De mest koncentrerede kilder af kolesterol omfatter indmad, æggeblommer og hele mejeriprodukter. Brug magert kød, æg erstatninger og skummetmælk i stedet.
 • Vælg fuldkorn. Forskellige næringsstoffer findes i fuldkorn fremmer hjerte sundhed. Vælg hele korn brød, fuldkornspasta, fuldkornshvedemel og brune ris. Havregryn og havreklid er andre gode valg.
 • Bestanden op på frugt og grøntsager. Frugt og grøntsager er rige på kostfibre, som kan medvirke til at sænke kolesterol. Snack på årstidens frugter. Eksperimenter med vegetabilsk baserede gryderetter, supper og stir-fries.
 • Spis hjerte-sunde fisk Nogle typer af fisk -. Som torsk, tun og hellefisk - har mindre total fedt, mættet fedt og kolesterol end at gøre kød og fjerkræ. Laks, makrel og sild er rige på omega-3 fedtsyrer, som bidrager til at fremme hjerte sundhed.
 • . Drikke alkohol kun i moderate Moderat brug af alkohol kan øge din niveauer af HDL-kolesterol - men fordelene er ikke stærk nok til at anbefale alkohol for alle, der ikke drikker allerede. Hvis du vælger at drikke, så gør det med måde. Det betyder ikke mere end én genstand om dagen for kvinder og 1-2 drinks om dagen for mænd.

Motioner regelmæssigt
Regelmæssig motion kan hjælpe med at forbedre dit kolesteroltal. Med din læges OK, arbejde op til 30 til 60 minutters motion om dagen. Tage en rask daglig gåtur. Ride din cykel. Svømme omgange. For at bevare din motivation, holde det sjovt. Find en øvelse kammerat eller deltage i en øvelse gruppe. Og du behøver ikke at få alle 30 til 60 minutter i ét træningspas. Hvis du kan klemme i 05:57 10-minutters intervaller af motion, vil du stadig få nogle kolesterolsænkende fordele.

Der må ikke ryges
Hvis du ryger, stop. Afslutning kan forbedre dit HDL-kolesterol-niveau. Og fordelene stopper ikke der. Kun 20 minutter efter afslutning, nedsætter dit blodtryk. Inden for 24 timer, nedsætter din risiko for et hjerteanfald. Inden for et år, er din risiko for hjertesygdomme halvdelen af ​​en ryger. Inden for 15 år, er din risiko for hjertesygdomme, der svarer til en person, der aldrig har røget.

Se også

Alternativ medicin

Få naturlige produkter har vist sig at reducere kolesterol, men nogle kan være nyttig. Med din læges OK, overveje disse kolesterolsænkende kosttilskud og produkter:

 • Artiskok
 • Byg
 • Beta-sitosterol (findes i mundtlige kosttilskud og nogle margariner, såsom Promise Activ)
 • Blond psyllium (findes i frø skallerne og produkter såsom Metamucil)
 • Hvidløg
 • Havreklid (findes i havregryn og hele havre)
 • Sitostanol (findes i mundtlige kosttilskud og nogle margariner, såsom Benecol)

Du har måske også hørt om et andet tillæg til at reducere kolesterol, rød gær. Nogle mærker af rød gær indeholder lovastatin, den aktive ingrediens i lægemidlet Mevacor. Dette kan være usikre, da der er ingen måde at bestemme mængden eller kvaliteten af ​​lovastatin i tillægget.

Hvis du vælger at tage kolesterolsænkende kosttilskud, huske betydningen af ​​en sund livsstil. Hvis lægen ordinerer medicin for at reducere dit kolesteroltal, tage det som anvist. Sørg din læge ved, hvilke kosttilskud du tager så godt.

Se også

Forebyggelse

De samme hjerte-sunde livsstilsændringer, der kan sænke dit kolesterol kan hjælpe med at forhindre dig i at have højt kolesterol i første omgang. For at undgå højt kolesteroltal, kan du:

 • Tabe ekstra pounds og vedligeholde en sund vægt
 • Rygestop
 • Spis en fedtfattig, lav salt kost, der indeholder mange frugter, grøntsager og fuldkorn
 • Motion på de fleste af ugens dage i mindst 30 minutter
 • Drik alkohol i moderate mængder, hvis overhovedet

Se også