Højt blodtryk hos børn

Definition

Højt blodtryk (hypertension) hos børn er blodtryk, der er den samme som eller højere end 95 procent af børn, der er samme køn, alder og højde som dit barn. Der er ikke en simpel ønskede blodtryk læsning, der indikerer højt blodtryk i alle aldre til børn, fordi det der betragtes normale ændringer i blodtrykket, som børnene vokser.

Højt blodtryk hos børn yngre end 10 år er normalt forårsaget af en anden sygdomstilstand. Højt blodtryk hos børn kan også udvikle de samme grunde den gør hos voksne - at være overvægtig, spise en dårlig kost og ikke udøver.

Livsstilsændringer, såsom at spise en hjerte-sund kost og mere motion, kan bidrage til at reducere højt blodtryk hos børn. Men for nogle børn, kan medicin være nødvendig.

Se også

Symptomer

Højt blodtryk i børn normalt ikke forårsage symptomer.

Højt blodtryk hos børn. Primær (afgørende) hypertension.
Højt blodtryk hos børn. Primær (afgørende) hypertension.

Hvornår skal se en læge
Medmindre dit barn har en underliggende sundhedsproblem, har du sandsynligvis ikke brug for at gøre en særlig besøg til dit barns læge for at få dit barns blodtryk kontrolleres. Dog bør dit barns blodtryk kontrolleres som led i en rutinemæssig lægebesøg, der starter, når dit barn er 3 år.

Hvis dit barn har en tilstand, som kan øge risikoen for forhøjet blodtryk - herunder for tidlig fødsel, lav fødselsvægt, medfødte hjertesygdomme og visse nyreproblemer - blodtryk kontrol kan begynde i løbet vorden.

Hvis du er bekymret for dit barn at have en risikofaktor for højt blodtryk, såsom at være overvægtige eller fede, så tal med dit barns læge. Han eller hun kan anbefale hyppigere blodtryk kontrol.

Se også

Årsager

Højt blodtryk hos yngre børn er ofte relateret til andre sundhedsmæssige forhold såsom hjertefejl, nyresygdom, genetiske betingelser eller hormonelle lidelser. Hos ældre børn - især dem, der er overvægtige - den præcise årsag til højt blodtryk er ofte ukendt.

Se også

Risikofaktorer

Dit barns risikofaktorer for forhøjet blodtryk afhænger af underliggende sundhedsmæssige betingelser, genetik eller livsstilsfaktorer.

Primær (afgørende) hypertension
Essentiel hypertension er højt blodtryk, der opstår på egen hånd, uden en underliggende tilstand. Denne type af forhøjet blodtryk forekommer oftere hos ældre børn og unge. De risikofaktorer for udvikling af essentiel hypertension er:

 • At være overvægtige eller fede (et body mass index over 25)
 • En familie historie højt blodtryk
 • Type 2-diabetes eller en højt fastende blodsukker
 • Højt kolesterol og triglycerider

Sekundær hypertension
Sekundær hypertension er højt blodtryk, der er forårsaget af en underliggende sundhedsmæssige tilstand. Det er den type af forhøjet blodtryk, der er mere almindeligt hos små børn. Andre sundhedsmæssige forhold, der kan forårsage højt blodtryk inkluderer:

 • Kronisk nyresygdom
 • Polycystisk nyresygdom
 • Hjerteproblemer, såsom coarctatio af aorta
 • Adrenal lidelser
 • Tilstande, der påvirker nyrerne, såsom lupus
 • Hyperthyreose
 • Fæokromocytom, en sjælden tumor i binyren
 • Indsnævring af arterien til nyren (nyrearteriestenose)

Se også

Komplikationer

Børn, der har forhøjet blodtryk, er sandsynligvis fortsætte med at have højt blodtryk som voksne, medmindre de begynder behandlingen.

En almindelig komplikation forbundet med forhøjet blodtryk hos børn er søvnapnø, en tilstand, hvor dit barn kan snorke eller har unormal vejrtrækning, når han eller hun sover. Vær opmærksom på vejrtrækningsproblemer dit barn kan have, mens du sover. Børn, der har søvnapnø, såsom søvnapnø, har ofte problemer med forhøjet blodtryk - især børn, der er overvægtige.

Hvis der, som det ofte sker, dit barns højt blodtryk fortsætter i voksenalderen, kan dit barn være i risiko for:

 • Stroke
 • Hjerteanfald
 • Hjertesvigt
 • Nyre sygdom

Se også

Forberedelse til Deres udnævnelse

Der er ingen særlige forberedelser, der er nødvendige for dit barns blodtryk skal kontrolleres. Dit barns blodtryk vil sandsynligvis blive kontrolleret som en del af en rutinemæssig lægebesøg.

Forberedelse til din udnævnelse. Sekundær hypertension.
Forberedelse til din udnævnelse. Sekundær hypertension.

Hvis du har bekymringer om, hvor ofte dit barns blodtryk kontrolleres, så tal med dit barns læge.

Fordi udnævnelser kan være kort, og fordi der ofte en masse jord til at dække, er det en god ide at være forberedt på dit barns udnævnelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge.

Hvad du kan gøre

 • Skriv ned nogen symptomer dit barn har. Højt blodtryk sjældent har symptomer, men det er en risikofaktor for hjertesygdom og andre børnesygdomme.
 • Skriv nede personlige oplysninger, herunder en familie historie højt blodtryk, højt kolesteroltal, hjertesygdomme, slagtilfælde eller diabetes, og eventuelle vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer.
 • Lav en liste over alle lægemidler, vitaminer eller kosttilskud, at dit barn tager.
 • Tag et familiemedlem eller en ven med, hvis det er muligt. Nogle gange kan det være svært at opsuge alle de oplysninger, du i løbet af en udnævnelse. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt.
 • Vær forberedt på at diskutere dit barns kost-og motionsvaner.
 • Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.

Din tid med dit barns læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For højt blodtryk, omfatter nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge:

 • Hvilke former for test vil mit barn brug for?
 • Er han eller hun har brug for noget medicin?
 • Hvilke fødevarer bør han eller hun spiser eller undgå?
 • Hvad er et passende niveau af fysisk aktivitet?
 • Hvor ofte skal jeg til at planlægge aftaler for at tjekke mit barns blodtryk?
 • Skal jeg overvåge mit barns blodtryk derhjemme?
 • Hvad er alternativerne til den primære metode, du foreslår?
 • Skal mit barn se en specialist?
 • Er der en generisk alternativ til den medicin, du ordination til mit barn?
 • Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem?
 • Hvilke hjemmesider vil du anbefale at besøge?

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at stille spørgsmål under dit barns afbud, hvis du ikke forstår noget.

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan bestille tid til at gå over alle punkter, du ønsker at bruge mere tid på. Din læge kan spørge:

 • Har du har en familie historie med højt kolesteroltal, forhøjet blodtryk eller hjertesygdomme?
 • Hvad er dit barns kost-og motionsvaner ud?
 • Hvornår har dit barn sidst har hans eller hendes blodtryk kontrolleres? Hvad var blodtryksmålingen så?

Se også

Test og diagnose

Testen for højt blodtryk er smertefri. Blodtrykket måles med en oppustelig manchetten og et tryk-måling måler. Manchetten anvendte størrelse vil variere med dit barns arm omkreds og eventuel vækst, der har fundet sted. Dit barn kan føle en stram squeeze rundt om armen, når manchetten er oppustet. Du kan finde ud af, hvad dit barns blodtryk er umiddelbart efter prøven er slut.

En blodtryk læsning har to numre. Den første eller øverste, nummer måler trykket i dit barns arterier, når hans eller hendes hjerte slår (systolisk tryk). Den anden, eller lavere, nummer måler trykket i dit barns arterier mellem beats (diastolisk tryk).

Normale blodtryk hos børn varierer baseret på køn, alder og højde, så hvad kan være et højt blodtryk læsning for en 4-årig dreng kan være normal for en 10-årig pige. Dit barns læge vil fortælle dig, hvis dit barns blodtryk er forhøjet.

Dit barn vil ikke blive diagnosticeret med forhøjet blodtryk efter kun én måling af blodtryk. At diagnosticere højt blodtryk, tager det tre målinger, der viser dit barns blodtryk er højere end normalt i løbet af mindst tre besøg hos lægen.

Hvis dit barns blodtryk er højere end normalt, bør det kontrolleres, om hver seks måneder efter højt blodtryk først er diagnosticeret.

Hvis dit barn er diagnosticeret med prehypertension eller hypertension, kan dit barns læge også udføre disse tests for at se, om en anden tilstand er årsag dit barns højt blodtryk:

 • Blodprøve for at kontrollere dit barns blodsukker, nyrefunktion og blodlegemer
 • Urinprøve test (urinanalyse)
 • Ekkokardiografi kan en test for at kontrollere blodgennemstrømningen gennem dit barns hjerte, hvis dit barns læge har mistanke om et hjerteproblem være årsag højt blodtryk
 • Ultralyd af dit barns nyrer

Hvis dit barns læge har svært at diagnosticere højt blodtryk, eller ønsker at overvåge dit barns behandling, kan han eller hun anbefaler ambulant overvågning. I ambulant kontrol, bærer dit barn en anordning, der måler hans eller hendes blodtryk hele dagen. Dette er endnu ikke almindelig praksis, og mere forskning er nødvendig for at se, om ambulant overvågning hjælper i behandlingen og diagnose af højt blodtryk hos børn. Dog kan ambulant overvågning især være nyttigt, hvis dit barn er normalt helt nervøs på lægens kontor, fordi han eller hun kan have det, der kaldes white-coat hypertension - blodtryk, der er kun midlertidigt forhøjet på grund af angst af at være på lægens kontor.

Se også

Behandlinger og medicin

Livsstilsændringer, herunder hjerte-sund kost og motion, er ofte den første tilgang dit barns læge vil anbefale at sænke dit barns blodtryk.

Hvis dit barn er diagnosticeret med lidt eller moderat forhøjet blodtryk (prehypertension eller trin 1 hypertension), vil dit barns læge sandsynligt foreslå forsøger livsstilsændringer, såsom en hjerte-sund kost og mere motion, før ordination medicin. Hvis dit barns blodtryk ikke falder efter at have prøvet livsstilsændringer, kan dit barns læge anbefale blodtryksmedicin. Hvis dit barn er diagnosticeret med alvorligt forhøjet blodtryk (trin 2 hypertension), vil dit barns læge sandsynligvis anbefale blodtryk medicin. Disse lægemidler kan omfatte:

 • Diuretika. Disse medikamenter, også kendt som vand piller, handle på dit barns nyrer at hjælpe dit barn at fjerne natrium og vand, reducere blodtrykket.
 • Betablokkere. Disse medikamenter reducere arbejdsbyrden på dit barns hjerte, får det til at slå langsommere og med mindre kraft.
 • Angiotensin-konverterende enzym (ACE) hæmmere. Disse medikamenter hjælpe slappe dit barns blodkar ved at blokere dannelsen af en naturlig kemisk der indsnævrer blodkarrene. Dette gør det nemmere for dit barns blod til at flyde, hvilket reducerer blodtrykket.
 • Angiotensin-II-receptor-blokkere. Disse medikamenter hjælpe slappe blodkarrene ved at blokere et naturligt kemikalie, der indsnævrer dit barns blodkar.
 • Calciumantagonister. Disse medikamenter hjælpe slappe musklerne i dit barns blodkar og kan bremse hans eller hendes puls.

Dit barn kan have brug for blodtryk medicin midlertidigt eller på ubestemt tid. Hvis dit barns højt blodtryk er forårsaget af overvægt, kan tabe eliminere behovet for medicin. I andre tilfælde, behandling af andre medicinske tilstande dit barn har måske styre hans eller hendes blodtryk.

Selv om lidt er kendt om de langsigtede effekter af blodtryksmedicin på et barns vækst og udvikling, er mange af disse medikamenter generelt anses for sikkert at tage i løbet af barndommen. Afhængigt af den specifikke lægemiddel, er bivirkninger muligt, herunder mundtørhed, svimmelhed og træthed.

Se også

Livsstil og hjem retsmidler

Højt blodtryk er behandlet på samme måde hos børn og voksne, der typisk starter med livsstilsændringer.

 • Styr dit barns vægt. Hvis dit barn er overvægtig, taber det overskydende pounds eller opretholde den samme vægt, som han eller hun får højere kan sænke blodtrykket.
 • Giv dit barn en sund kost. Opmuntre dit barn til at spise en sund morgenmad, der omfatter fiber og for at undgå sukkerholdige korn og drikkevarer eller produkter, der har majssirupfaststoffer opført som den første ingrediens. Giver masser af frisk frugt og grøntsager i stedet for højere fedtindhold snacks som slik eller chips. Handel hvidt brød, ris og pasta til hel-hvedesorter. Arbejde med en diætist kan være nyttig.
 • Reducer salt i dit barns kost. Skæring mængden af salt (natrium) i dit barns kost vil hjælpe med at nedsætte hans eller hendes blodtryk. Børn i alderen 4 til 8 bør ikke have mere end 1.200 milligram (mg) dagligt, og ældre børn bør ikke have mere end 1.500 mg dagligt.

  Vær opmærksom på, hvor meget salt du bruger i din madlavning, og tage saltbøsse af bordet. Undgå at give dit barn salte snacks, såsom chips eller pretzels. Også være opmærksom på, hvor meget natrium i dåse og forarbejdede fødevarer dit barn spiser, såsom supper og frosne middage. Begræns mængden af ​​fastfood dit barn spiser. Fast-food restauranter generelt har høje salt menuer samt højt kalorieindhold fødevarer.

 • Opmuntre til fysisk aktivitet. De fleste børn har brug for mindst 30 til 60 minutters fysisk aktivitet om dagen. Begræns dit barns tid foran fjernsynet eller computeren - ingen tv før alder 2, og ikke mere end to timer af "skærm tid" en dag efter 2 år.
 • Få hele involverede familien. Det kan være svært for dit barn at træffe sunde livsstilsændringer, hvis du eller dit barns søskende ikke spiser en sund kost eller motion. Så et godt eksempel. Hele din familie vil nyde godt af at spise en sundere kost. Du kan også deltage i det sjove at ride dine cykler sammen, spille fangst eller gå til parken som en familie.
 • Shop mindfully. Meste af tiden, kan dit barn spiser kun de fødevarer, du har købt og stilles til rådighed.

Se også

Forebyggelse

Højt blodtryk forårsaget af en anden tilstand kan undertiden kontrolleres, eller endog forhindret, ved effektivt at styre den underliggende tilstand. Højt blodtryk kan forebygges hos børn ved at gøre de samme livsstilsændringer, der kan hjælpe med at behandle det - at kontrollere dit barns vægt, hvilket giver en sund kost og opmuntre dit barn til at udøve.

Se også