Følelsesløshed i hænder

Definition

Følelsesløshed i den ene eller begge hænder beskriver et tab af følelse eller fornemmelse i hånden eller fingrene. Ofte kan følelsesløshed i hænder være ledsaget af andre ændringer, såsom en stifter-og-nåle sensation, brændende eller prikkende. Armen, hånd eller fingre kan føle klodset eller svage.

Følelsesløshed kan forekomme langs en enkelt nerve, eller det kan forekomme i begge hænder i et symmetrisk mønster.

Årsager

Følelsesløshed i en hånd er normalt forårsaget af skader, irritation eller komprimering af en af ​​nerverne eller en filial af en af ​​nerverne i din arm og håndled.

Sygdomme hos de perifere nerver, såsom diabetes, kan også forårsage følelsesløshed, selv om det ofte er foran lignende symptomer i fødderne.

Sjældent kan følelsesløshed være forårsaget af problemer i hjernen eller rygmarven, selv om dette normalt er ledsaget af svaghed eller tab af funktion i din arm eller hånd. Heldigvis er følelsesløshed i sig selv kun sjældent forbundet med potentielt livstruende lidelser, såsom slagtilfælde eller tumorer.

Din læge vil brug for detaljerede oplysninger om dine symptomer til at diagnosticere årsagen til din følelsesløshed. En række tests kan være nødvendig for at bekræfte årsagen, før passende behandling kan begynde.

Mulige årsager til følelsesløshed i den ene eller begge dine hænder kan nævnes:

Årsager vist her, er ofte forbundet med dette symptom. Arbejd med din læge eller andet sundhedspersonale for en præcis diagnose.

Hvornår skal se en læge

Det er vigtigt at fastslå årsagen til hånden følelsesløshed. Hvis følelsesløshed fortsætter eller spreder sig til andre dele af din krop, skal du kontakte din læge for en evaluering. Behandling af følelsesløshed i hænderne, afhænger af den underliggende årsag.

Følelsesløshed i hænder. Ring 911 eller få akut lægehjælp, hvis din følelsesløshed.
Følelsesløshed i hænder. Ring 911 eller få akut lægehjælp, hvis din følelsesløshed.

Ring 911 eller få akut lægehjælp, hvis din følelsesløshed:

  • Begynder pludseligt, især hvis det er ledsaget af svaghed eller lammelse, forvirring, talebesvær, svimmelhed eller pludselig, voldsom hovedpine

Planlæg et kontor besøg, hvis din følelsesløshed:

  • Begynder eller forværres gradvist og fortsætter
  • Spreder sig til andre dele af kroppen
  • Påvirker begge sider af kroppen
  • Kommer og går
  • Synes relateret til bestemte opgaver eller aktiviteter, især gentagne bevægelser
  • Påvirker kun en del af din hånd, såsom en finger