Bækken eksamen

Definition

Under en underlivsbetændelse eksamen, visuelt og manuelt din læge vurderer din reproduktive organer. En bækken eksamen normalt sker som en del af en kvindes regelmæssig helbredsundersøgelse, eller din læge kan anbefale en bækken eksamen, hvis du har symptomer såsom usædvanlig udflåd eller bækkensmerter.

En bækken eksamen er en forholdsvis kort procedure. I løbet af en underlivsbetændelse eksamen, kontrollerer din læge din vulva, vagina, cervix, uterus, rektum og bækken, herunder dine æggestokke, for masserne, vækster eller andre afvigelser. En Pap-test, som screener for livmoderhalskræft, kan udføres i løbet af en pelvic eksamen.

Se også

Hvorfor det er gjort

Du kan bruge en pelvic eksamen:

  • Til at vurdere din gynækologisk sundhed. Et bækken eksamen ofte er en del af en rutinemæssig fysisk eksamen for kvinder at finde mulige tegn på en række lidelser, såsom ovariecyster, seksuelt overførte infektioner, uterus fibromer eller tidlige fase kræft. Din læge kan anbefale, hvor ofte du har brug for at blive undersøgt, men mange kvinder har en underlivsbetændelse eksamen en gang om året.
  • At diagnosticere en medicinsk tilstand. Din læge kan foreslå en bækken eksamen, hvis du oplever gynækologiske symptomer, såsom bækkensmerter, usædvanlig vaginal blødning, hudforandringer, unormal udflåd eller vandladningsproblemer. En bækken eksamen kan hjælpe din læge diagnosticere mulige årsager til disse symptomer og afgøre, om andre diagnostiske test eller behandling er nødvendig.

Se også

Hvordan du forbereder

Ingen særlig forberedelse er nødvendig for en underlivsbetændelse eksamen, selv om din læge kan anbefale, at du planlægge din bækken eksamen på en dag, hvor du ikke har din menstruation.

Hvis du har spørgsmål om eksamen eller dets mulige resultater, skrive dem ned og bringe dem med dig til udnævnelsen, så du ikke glemmer at spørge om dem under besøget med din læge.

Se også

Hvad du kan forvente

En bækken eksamen er udført i lægens kontor og tager kun et par minutter.

Du vil blive bedt om at ændre ud af dit tøj og ind i en kjole. Du kan også gives et ark til at ombrydes omkring din talje for ekstra komfort og privatliv. Inden du udfører bækken eksamen, kan lægen lytte til dit hjerte og lunger og udføre en brystundersøgelse.

Under bækken eksamen
Under bækken eksamen, ligger du på ryggen på en undersøgelse bordet, med bøjede knæ og fødderne placeret på hjørnerne af bordet eller i understøtter kaldes stigbøjler. Du vil blive bedt om at skubbe din krop mod slutningen af ​​bordet og lad dine knæ falde til siderne.

  • Ekstern visuel eksamen. Først lægen visuelt inspicerer din vulva, søger irritation, rødme, sår, hævelser eller andre abnormiteter.
  • . Intern visuel eksamen Dernæst lægen bruger en speculum - en plast eller metal-hængslede instrument formet som en duck bill - at sprede åbne dine vaginal vægge og se din vagina og livmoderhalsen. Ofte er spekulum opvarmes, før den er indsat. Indsættelse og åbne speculum kan forårsage tryk eller ubehag for nogle kvinder. Slap så meget som muligt for at lette ubehag, men fortæl din læge, hvis du er i smerte.
  • Pap-test. Hvis din bækken eksamen omfatter en Pap test (celleprøve), din læge indsamler en prøve af din cervikal celler, før du fjerner speculum. Når spekulum er fjernet, vil din læge undersøger dine andre bækken organer for tegn på abnormiteter.
  • Manuel eksamen. Fordi dine bækken organer, herunder din livmoder og æggestokke, ikke kan ses udefra din krop, din læge behov for at føle (palpere) maven og bækken for denne del af eksamen. For at gøre dette, din læge indsætter to smurte, behandskede fingre ind i skeden med den ene hånd, mens den anden hånd presser forsigtigt på ydersiden af ​​din underlivet. Dette er for at kontrollere størrelsen og formen på din livmoder og æggestokke og identificere ømhed og usædvanlige vækster. Efter vaginal eksamen, også din læge indsætter en behandsket finger ind i din endetarm for at kontrollere for ømhed, vækster eller andre uregelmæssigheder.

Normalt ved hvert skridt på vejen, fortæller din læge dig præcis, hvad han eller hun gør, så intet kommer som en overraskelse for dig.

Efter bækken eksamen
Efter bækken eksamen er overstået, kan du få klædt og så diskutere med din læge resultaterne af din eksamen.

Se også

Resultater

Bækken eksamen. Til at vurdere din gynækologisk sundhed.
Bækken eksamen. Til at vurdere din gynækologisk sundhed.

Når eksamen er færdig, kan din læge som regel fortælle dig det samme, hvis det bækken eksamen afslørede noget usædvanligt. Hvis du havde en Pap-test, kan disse resultater tage et par dage. Din læge vil diskutere med dig eventuelle næste skridt, yderligere tests, follow-up, der er nødvendige eller behandling.

Hvis du har spørgsmål om bækken eksamen eller noget andet aspekt af dit helbred, bringe dem op, mens du stadig er på kontoret med din læge.

Se også