Arbejdskraft og levering, postpartum pleje

Tegn på arbejdskraft: ved, hvad de skal forvente

Kender du de typiske tegn på arbejdskraft? forstå de ændringer din krop vil gå igennem, når du forbereder at føde.

På tv, er babyer ofte født med et sus af følelser og hurtig handling. Moderen fordobles over fra smerten af ​​en enkelt sammentrækning, og barnet ser ud, før den kommercielle pause. I virkeligheden er arbejdskraft begynder som regel mindre dramatisk. Find ud af almindelige tegn på arbejdskraft, og hvad de betyder for dig og din baby.

Effacement: modning af livmoderhalsen

Et af de første tegn på arbejdskraft er din livmoderhals blødgørende og udtynding eller effacing. De fleste af de effacing sker i de sidste uger før levering, og du vil ikke føle dette præparat sker. I stedet kan din sundhedspleje udbyder kontrollere for tegn på livmoderhalskræft forandring med vaginal eksamener.

Udslettelse udtrykkes ofte i procent. Ved 0 procent udslettelse, er livmoderhalsen typisk omkring 3 til 4 centimeter (cm) lang, eller meget tykke. Din livmoderhals skal 100 procent udviskes, eller helt tyndet ud, før en vaginal fødsel.

Dilation: åbning af livmoderhalsen

En anden af ​​de tidlige tegn på arbejdskraft din livmoderhals begyndt at åbne (spile). Dit helbred behandleren vil måle dilatation i centimeter fra nul til 10..

I første omgang kan disse livmoderhalskræft forandringer være meget langsom. Når du er i aktiv arbejdsmarkedspolitik, forvente at spile hurtigere.

Stigning i udflåd

Lys spotting mellem uge 37 og 40 i graviditeten kan være et tegn på, at arbejdskraft er begyndt. Udflåd, der er lyserødt eller blodig er kendt som den blodige show. Hvis vaginal blødning er så tung som en normal menstruation, dog kontakte din sundhedspleje udbyder det samme. Kraftig blødning fra skeden kan være et tegn på et problem.

Under graviditet, blokerer en tyk prop af slim den cervikale åbning for at forhindre bakterier i at trænge ind i livmoderen. Når din livmoderhals begynder at tynde og åbne, kan denne plug falde ud. Miste slim stikket er blandt de afslørende tegn på arbejdskraft, men det er ikke en garanti. Labor kan stadig være dage eller uger væk.

Se også

Tegn på arbejdskraft: ved, hvad de skal forvente

Nesting: Spurt af energi

Du kan vågne op en morgen følelse energisk, ivrige efter at fylde fryseren med færdigretter, opsætte krybbe og arrangere dit barns outfits efter farve. Denne trang er almindeligt kendt som nesting. Ingen ved med sikkerhed, men det kunne være en primal instinkt, der bringer mindelser tilbage til en tid, hvor fysiske forberedelse var nødvendig for en mere sikker fødsel.

Nesting kan begynde måneder før din forfaldsdagen, men instinkt er normalt stærkest lige før levering. Gør hvad du skal, men ikke bære dig ud. Gem din energi til hårdere arbejde på arbejdskraft forude.

Hindebristning: dit vand pauser

Fosterhinden er en væskefyldt membran, der dæmper dit barn i livmoderen. I begyndelsen af ​​eller under fødslen, vil dine membraner brud - også kendt som dit vand bryde.

Når dit vand pauser du måske opleve en periodisk eller kontinuerlig strøm af små mængder af vandig væske fra skeden eller en mere oplagt vælde.

Hvis dit vand pauser - eller hvis du er usikker på, om væsken er fostervand, urin eller noget andet - konsultere din sundhedspleje udbyder eller hoved til din levering facilitet højre væk. Du og din baby vil blive evalueret for at afgøre de næste skridt.

Hvis fosterhinden ikke længere er intakt, timing bliver vigtig. Jo længere det tager for arbejdskraft til at starte efter dit vand pauser, jo større er din eller dit barns risiko for at udvikle en infektion. Din sundhedspleje udbyder kan stimulere uteruskontraktioner før arbejdskraft begynder på sin egen (arbejdskraft induktion). I mellemtiden undgå at gøre noget, der kunne introducere bakterier ind i din vagina, såsom at have sex.

Sammentrækninger: når veer begynder

I løbet af de sidste måneder af graviditeten, kan du opleve lejlighedsvise, til tider smertefulde, sammentrækninger - en sensation, at din livmoder er ved at stramme og afslappende. Disse kaldes plukveer. De er din krops måde at varme op for arbejdskraft.

At fortælle forskellen mellem plukveer og den ægte vare, overveje disse spørgsmål:

  • Er veerne regelmæssige? Time dine veer fra begyndelsen af én til begyndelsen af den næste. Kig efter et regelmæssigt mønster af sammentrækninger, der får gradvist stærkere og tættere sammen. Falske arbejdskraft sammentrækninger forbliver uregelmæssige.
  • Hvor længe varer de? Time, hvor længe hver sammentrækning holder. Ægte sammentrækninger sidste 30 til 90 sekunder.
  • Må veerne stoppe? Sande sammentrækninger fortsætter uanset dit aktivitetsniveau eller position. Med falsk arbejdskraft, kan veerne stoppe, når du går, hvile eller ændre position.

Forvent falske alarmer

Husk, ingen ved med sikkerhed, hvad der udløser arbejdskraft, og hver kvinde oplevelse er unik. Nogle gange er det svært at sige, når arbejdskraft begynder.

Tøv ikke med at ringe til din læge, hvis du er forvirret over, om du er i arbejde. Tidlig fødsel kan være særligt lusket. Hvis du har nogen tegn på arbejdskraft inden 36 uger - især hvis du også opleve vaginal pletblødning - konsultere din sundhedspleje udbyder.

Arbejdskraft og levering, postpartum pleje. Er veerne regelmæssige?
Arbejdskraft og levering, postpartum pleje. Er veerne regelmæssige?

Hos sigt vil arbejde næsten altid gøre sig synlige. Hvis du ankommer til hospitalet i falsk arbejdskraft, ikke føle sig flov eller frustreret. Tænk på det som en praksis køre. Den virkelige ting er sikker på at være på vej!

Se også