Arbejdskraft og levering, postpartum pleje

Labor og levering

Enhver kvindes arbejdskraft og levering erfaring er unik. Alligevel kan forstå, hvad der er typisk hjælpe dig vide, hvad de skal forvente som din forfaldsdagen tilgange.

Arbejdskraft og levering, postpartum pleje. Arbejdskraft og levering.
Arbejdskraft og levering, postpartum pleje. Arbejdskraft og levering.

Arbejdskraft og levering følger generelt en temmelig forudsigeligt mønster - livmoderhalsen blødgørende og åbning, fosterhinden sprænges, veerne bliver stærkere og tættere sammen. Nogle gange, men arbejdskraft og levering finder overraskende drejninger. Du må genoverveje dine ønsker om smertestillende medicin, eller du kan have brug for en uventet C-sektion.

Men din arbejdskraft og levering udfolder sig, husk at dit helbred og dit barns helbred er hvad der er vigtigst. Diskuter din arbejdskraft og levering præferencer med din sundhedspleje udbyder, herunder muligheder for smertestillende medicin og tanker om episiotomi og andre procedurer. Så ser frem til at byde din baby til verden.

Se også

Postpartum pleje

Efter måneders forventning og rigor af arbejdskraft og levering, skifter din opmærksomhed til pleje af din nye baby - men du også nødt til at passe på dig selv. Postpartum pleje kan indebære styre vaginal tårer eller en C-sektion sår, ømme bryster, utætte mælk, vandladningsproblemer og hårtab. Og efter fødslen er ikke begrænset til dit fysiske helbred. Postpartum pleje omfatter også din mentale velvære, såsom styring humørsvingninger, irritabilitet, tristhed og angst.

For den blødeste opsving, dele eventuelle bekymringer, du måtte have om fødslen forsigtig med din sundhedspleje udbyder. Chancerne er, hvad du føler eller spekulerer over, er helt normal. Stol på din sundhedspleje udbyder for sikkerhed, som du håndterer postpartum pleje og tilpasse sig livet med en nyfødt.

Se også